گیاهپزشکی

کرم برگ خوار چغندرقند

  • برگ­ خوارها همواره به عنوان مهم ­ترین آفات چغندرقند شناخته می­ شوند؛ یکی از این خطرناک ­ترین گونه ­ها، کرم کارادرینا چغندرقند (Spodoptera exigua) که در واقع شب‌پره‌ای پلی ­فاژ است با بال ­های جلویی قهوه ­ای تا خاکستری که با دو لکه گرد و لوبیایی مشخص می­ شود.
  • علائم آلودگی در لاروهای سنین پایینتر با تغذیه از برگ­ ها و توری شدن آن­ها آغاز می ­شود در حالیکه لاروهای سنین بالاتر قادر به تغذیه از تمام برگ بوده و سوراخ­ های بزرگی در برگ ایجاد می­ کنند.
  • در آلودگی­ های شدید آفت به تمام قسمت­ های میوه، طوقه و گل حمله می کنند و باعث خشک­ شدن بوته و نابودی گیاه می­ شوند.
  • زمستان‌گذرانی این آفت به شکل شفیره در خاک است.
  • از اقدامات موثر در پیشگیری و مبارزه با این آفت می ­توان به اقدامات زراعی مناسب چون شخم عمیق پس از برداشت محصول، تنظیم تاریخ کشت، وجین علف­ های هرز، استفاده از یخ آب زمستانه، ایجاد تله­ های فرومونی و نوری، استفاده از دشمنان طبیعی مانند زنبور براکون و استفاده از سموم شیمیایی به عنوان آخرین راهکار مدیریتی اشاره کرد.

علائم حاصل از تغذیه لارو و پروانه کامل Spodoptera exigua

Reference

Greenberg, S. M., Sappington, T. W., Legaspi, B. C., Liu, T. X., & Setamou, M. (2001). Feeding and life history of Spodoptera exigua (Lepidoptera: Noctuidae) on different host plants. Annals of the Entomological Society of America, ۹۴(۴), ۵۶۶-۵۷۵

نوشته ها مرتبط